Cautare

Evenimente - cadou pentru copii, de la Biblioteca Judeţeană „G. T. Kirileanu”

Evenimente-cadou pentrucopii, de la Biblioteca Judeţeană „G. T. Kirileanu”

Biblioteca Judeţeană “G. T. Kirileanu” Neamţ a pregătit surprize pentru cei mici, într-un program derulat în parteneriat cu Asociaţia “Nisi Art” A.N.A. (iniţiator al evenimentului),

ce urmează a se defăşura pe Platoul “Curtea Domnească”, pe 1 iunie în intervalul orar 11.00-15.00. Evenimentul, purtând titlul generic „Zâmbeşte, 1001 zâmbetul tău!” oferă o paletă largă de ateliere creative pentru dezvoltarea personalităţii copiilor.
Astfel, programul include un  atelier de lectură şi comunicare, prin care se urmăreşte stimularea creativităţii şi a mobilităţii de gândire a copiilor, precum şi dezvoltarea abilităţilor de interpretare a unui text, ori cele de vorbire în public. De asemenea, sub genericul “Terapie prin desen”, se vor desfăşura  3 ateliere de pictură pentru dezvoltarea simţului artistic al copiilor şi cultivarea valorilor pozitive şi a gustului pentru frumos.
Fireşte, joaca va ocupa un loc central în cadrul programului, prin  jocurile educative ce-şi propun să dezvolte atenţia şi memoria, iar prin atelierul de “Face painting”, chipul copilăriei va căpăta noi accente de bucurie şi culoare.
De asemenea, programul include şi prezentarea unei  expoziţii de carte pentru copii (cărţi de succes şi noutăţi), precum şi distribuirea unor materiale de prezentare a serviciilor de bibliotecă.
Cadourile-surpriză pentru sărbătoriţi vor fi oferite prin generozitatea Fundaţiei “Autonom” din Piatra-Neamţ, iar bucuria de a dărui va fi ilustrată şi prin contribuţia voluntarilor bibliotecii la desfăşurarea întregului eveniment.   
Aşadar, copiii de toate vârstele sunt aşteptaţi să se bucure de ziua lor, descoperind, ori redescoperind miracolele cuprinse în filele de carte şi toate celelalte miracole ce-şi au obârşia în cărţi.