Cautare

Campanie de promovare a cărţii şi a lecturii

campanie de promovare a cărţii şi a lecturii

Biblioteca Judeţeană “G. T. Kirileanu” Neamţ îşi propune să readucă în atenţia publicului nemţean importanţa lecturii, ca vector principal al cunoaşterii,

iniţiind o campanie derulată sub genericul Triunghiul cunoaşterii: carte, lectură, bibliotecă. Evenimentul se va desfăşura duminică, 11 iunie 2017, începând cu ora 11.00 pe Esplanada din faţa Bibliotecii Judeţene şi include prezentări de carte, lecturi şi abordări interactive şi, special pentru cei mici, ateliere creative pentru dezvoltarea personalităţii copiilor (lectură şi comunicare, prin care se urmăreşte stimularea creativităţii şi a mobilităţii de gândire a copiilor, precum şi dezvoltarea abilităţilor de interpretare a unui text, ori cele de vorbire în public). De asemenea, sub genericul “Terapie prin desen”, se vor desfăşura  3 ateliere de pictură pentru dezvoltarea simţului artistic şi cultivarea valorilor pozitive şi a gustului pentru frumos. Fireşte, jocul - ca reper pe drumul cunoaşterii va ocupa un loc central în cadrul programului pentru cei mici, prin  jocurile educative ce-şi propun să dezvolte atenţia şi memoria, iar cu atelierul de “Face painting”, într-un mod amuzant, dar care poate predispune şi la reflecţie, chipurile cunoaşterii vor fi multiplicate, prin cunoaşterea de sine şi descoperirea ori redescoperirea aproapelui.
Aşadar, cei care vor să afle mai multe despre bucuria de a şti, bucurie care este cel mai uşor de dobândit, au la îndemână cărţile - prieteni fideli care îi aşteaptă cuminţi şi răbdători la bibliotecă şi care, iată, din când în când, le ies în întâmpinare celor fără de care nu-şi pot îndeplini menirea - cititorilor.