Cautare

Expoziție de artă textilă „Ora de atelier“

Expoziție de artă textilă „Ora de atelier“, la Biblioteca Județeană Neamt

Biblioteca Județeană „G.T. Kirileanu“ Neamț găzduiește expoziția de artă textilă „Ora de atelier“, în perioada 1-15 august, în Sala Cupola.

Expoziția este rodul colaborării dintre Asociația Culturală „Arte.Ro“ și Universitatea Națională de Arte „George Enescu“ Iași, iar lucrările sunt realizate de studenții din anul I și II, specializarea Arte Textile - Design Textil ai Facultății de Arte Vizuale și Design din Iași, coordonați de conf. univ. dr. Ecaterina Mărghidan, lector univ. dr. Mădălina Vieriu și asistent univ. dr. Raluca Hodoroabă. Proiectul este inițiat de prof. Cristina Petrariu, președintele Asociației Culturale „Arte.Ro“.
„Expoziția «Ora de atelier» este un exemplu succint al unei singure ședințe din atelierul specializării Arte Textile – Design Textil din cadrul Facultății de Arte Vizuale și Design din Iași.
Ca de obicei, fiecare student a avut libertatea de a-și alege propriul subiect. Temele generale ce se regăsesc în compozițiile propuse prin intermediul imaginilor modulare sunt zborul de zi și zborul de noapte. Lucrările sunt executate contra cronometru, în tehnici simple, de studenții anului I și II. Fiind un exercițiu, fiecare student și-a creat propria ștampilă, imaginea digitală pentru șabloane (decupate ulterior la laser) sau pentru sitele serigrafice, după care a avut la dispoziție maximum 4 ore pentru a imprima și finisa produsul în vederea expunerii.
Sala Cupola găzduiește o selecție de lucrări ce domină prin proporții, dimensiunile fiind de 1 m lățime și 2,5 m lungime. Acest exercițiu a urmărit dezvoltarea abilităților conceptuale, alături de cele tehnice, punând accentul pe rapiditatea execuției“, a precizat conf. univ. dr. Ecaterina Mărghidan.
Expoziția poate fi vizitată în timpul programului de lucru cu publicul al bibliotecii, cu respectarea regulilor de protecție sanitară.